Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Egyszínű öntapadós tapéták segítségével teljesen új külsőt varázsolhatsz régi bútoraidnak.

EGYSZÍNŰ ÖNTAPADÓS TAPÉTA

Egyszínű öntapadós fólia segítségével könnyen új hangulatot varázsolhatunk otthonunkba. Kiváló választás dekoráláshoz, felújításhoz. Alkalmazható bútorfóliaként, régi megunt bútoraink megszépítésére. Választékunkban megtalálhatók matt és fényes hatású egyszínű öntapadós tapéták is.

Rendezés:

Bútorfólia a gyors átalakításhoz

A bútorfólia okos módja a gyors átalakításnak. Mindenki arról álmodik, hogy időről-időre teljesen átalakítja az otthonának belső terét anélkül, hogy megterhelné a háztartás költségvetését. Mindössze néhány egyszerű trükkre van szükség ahhoz, hogy a régi bútor új stílusban tündököljön. Ez a dekorációs lehetőség, a színek és minták széles választékának köszönhetően, évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Remek az ára, könnyen használható és gyorsan átalakíthatja bármelyik bútor kinézetét.

A bútorfólia mindenképpen jobb megoldás, mint a festés. A festék legtöbbször drágább, mint a fólia, kellemetlen szaga van és nem mindig adja meg a kívánt hatást, különösen, ha saját magunk alkalmazzuk. Ezen kívül, a bútorok előzetes előkészítését, vagyis a régi festék eltávolítását és a fa impregnálását, valamint további eszközöket igényel. A bútorfólia, a klasszikus anyagokkal ellentétben, nem dörzsölődik le, nem fakul ki és nem mattul el. További nagy előnye, hogy saját magunk, szakember segítsége nélkül, tehát további költségek nélkül alkalmazhatjuk.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy kis darabját a kívánt területre helyezzük, majd óvatosan elsimítjuk például ablakkaparóval, a levegőt belülről kifelé eltávolítva. Jobb, ha nem ragasztjuk fel egyszerre az egész lapot, mert így nehezebb lesz a felvitel és az esetleges korrekciók elvégzése, ha valami ferdén jön ki. Nagyobb szakaszok ragasztásakor a legjobb, ha van mellettünk valaki, aki segít. Ha meguntuk, a bútorfólia gyorsan és hatékonyan eltávolítható anélkül, hogy a bútor felülete károsodna.

 

Egyszínű tapéta a stílusos enteriőr szolgálatában

Az egyszínű tapéta a bútorok átalakításakor is kitűnő szolgálatot tesz. Miért van erre szükség napjainkban, amikor a csere is szóba kerülhetne? A tapasztalatok szerint, az áremelkedés a lakberendezés területét sem kímélte. Jelentősen drágábban szerezhetjük be a bútorokat, mint azt körülbelül 1-2 éve tehettük. A környezettudatos gondolkodás és az ökológiai lábnyom csökkentése is a felújítás mellett szólnak.

A napokig tartó csiszolás és festegetés helyett, ma már korszerű, egyszerűen felhelyezhető öntapadós tapéták mellett dönthetünk. Régi? Nem tetszik? Itt a megoldás: egyszínű tapéta! Az egyszínű tapéta kifejezetten azoknak javasolt, akik kerülnék a mintákat és a színekkel tennék a már meglévő bútorokat a lakberendezési irányzathoz passzolóvá. Mivel a szekrények rendszerint nagy felületeket képeznek a helyiségben, ezért azok színének megváltoztatásával alapvetően más hangulatot varázsolhatsz a falak közé. Érdemes átlépni a komfortzónát és ha mindig is a természetes színekben gondolkodtál, ezúttal valami mást kipróbálni.

Az élénk színek nagyon divatosnak számítanak és nemcsak a gyermekszobában állják meg a helyüket. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a színek harmóniája hozza magával azt a bizonyos otthonos érzést, amire oly sokan vágyunk. Míg az eklektikus vagy a bohém stílus háromnál több színt is elvisel, addig a legtöbb stílus maximum ennyivel dolgozik. Az öntapadós egyszínű tapéta kínálatban a trendi lila kedvelői éppen úgy megtalálhatják a számításukat, mint a vidám sárga vagy a vérpezsdítő piros szerelmesei.

Keresés