Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Termékinformációk

Hasznos termékinformációk:

 

Milyen felületre helyezzük fel az öntapadós fóliát/tapétát?

Akármilyen felületre is szeretnéd felhelyezni a fóliát, fontos, hogy előtte a felületet megfelelően előkészítsd, megtisztítsd, hogy a felület por és zsírmentes legyen. Az alapos tisztítás. A tisztításnál megfelelő segítséget nyújthat egy puha rongy és egy szórófejes flakon.

Abban az esetben, ha zuhanyfülkét, csempét, vagy bármilyen üvegfelületet szeretnél fóliával dekorálni, fontos, hogy figyelj, hogy a fólia szilikonos tömítőanyagra nem tapad meg. Ezeknek a felületeknek a fóliázásánál/tapétázásánál fontos szempont lehet a teljesen vízzáró felület létrehozása. Ez úgy érhető el, hogy az illesztéseknél körülbelül 5 mm-es átfedésekkel fóliázol.

Fa bútorra az öntapadós fólia/tapéta felhelyezése tisztítás után könnyedén elvégezhető. Kezeletlen fára, mint például rétegzett falemez, falap, csak akrill bázisú alapozást követően felhelyezhető.

Abban az esetben, ha falra szeretnél fóliát a következőket kell figyelembe venned. Stabil, por és zsírmentes diszperziós festékkel festett falra felragasztható, viszont figyelni kell, hogy nem visszahúzható, mert letépi a festéket. Ha laza az alap (felpattogzott a festék) nem ragad. Ha latex és vagy teflonos mosható-súrolható festékkel van festve, próbaragasztás ajánlott, általában nem tapad. Mésszel meszelt felületre nem tapad. Gipszkartonra rakható. Felragasztás és a munka végeztével a kritikus részek (sarkok/átfedések/élek) 20cm-ről hajszárítóval történő melegítése és ismételt simítás ajánlott (nem olvasztás), ettől az anyag lelágyul, aktívabb a ragasztórész és nem pöndörödik fel. A gyártó alapvetően nem javasolja a falra ragasztást, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy nagy odafigyeléssel faladat is fóliázhatod, ha szeretnéd.

 

Tisztítható-e a fóliázott/tapétázott felület?

Igen tisztítható. A tisztítást puha anyagú száraz ronggyal javasolt elvégezni, kerülendő a dörzsölő hatású rongyok/eszközök használata.

Makacsabb szennyeződések esetén használható nem maró hatású normál tisztítószer. A tisztítószert javasolt nem közvetlenül a fóliára/tapétára fújni, hanem a puha rongyra. A tisztítószerrel finoman befújt puha ronggyal óvatosan áttörölhető a tisztítandó felület.

 

Vízálló-e a fóliával/tapétával fedett felület?

Igen, de fontos, hogy a felhelyezésnél figyelj arra, hogy a felületet alaposan megtisztítsd annak érdekében, hogy teljesen zsír és pormentes legyen. Fontos megemlíteni, hogy a fólia/tapéta szilikonos felületekre, tömítőanyagokra nem tapad. Ha szeretnél teljesen vízzáró felületet kapni, akkor érdemes a fóliát/tapétát kb. 5mm-es átfedéssel egymáshoz illeszteni.

 

Nedves helyiségekben felhelyezhető-e az öntapadós fólia/tapéta?

Az öntapadós fólia/tapéta használata beltéri használatra javasolt, így természetesen használható olyan nedves, párásabb helyiségekben is mint, például konyha, fürdőszoba. A csempe, kő és tégla minták nagy kedvencei a konyhájukat, fürdőszobájukat felújítóknak.

 

Mire használható az üvegfólia?

Az üvegfólia kiváló otthon dekorációs lehetőségeket nyújt, nem mellesleg használata praktikus is lehet. belátás ellen. Üvegfelületek, tükrök, ablakok, zuhanyfülke dekorálhatók vele.

 

Hogyan fóliázható zuhanyfülkém?

Az üvegfólia kizárólag a zuhanyfülke külső oldalára ragasztható fel.

Kiváló megoldást nyújthat dekorációs célokra, illetve elrejt a kíváncsi szemek elől, éppen ezért sokan alkalmazzák wc ablakuk esetében is az üvegfóliát.

 

Hőálló-e a fóliával/tapétával fedett felület?

A gyártói információk szerint 80°C fokig hőálló az öntapadós fólia/tapéta. Gond nélkül ellenáll -10°C és +50°C fok közötti hőmérsékletnek.

Annak érdekében, hogy a fólia/tapéta sokáig megőrizze szépségét érdemes odafigyeléssel használni azt. Például, ha konyhapultod fóliáztad/tapétáztad le, akkor ne használj kést a fólia/tapéta felületén, inkább vágódeszkán vágj a karcmentesség érdekében. A meleg tányérok és poharak nem okoznak gondot, de annak érdekében, hogy a fóliázott/tapétázott felület sokáig megőrizze épségét érdemes, tányéralátétet, poháralátétet alkalmazni.Környezetbarát- e az öntapadós fólia/tapéta?

Az öntapadós fóliák/tapéták nehézfémmentesek, környezetbarátok. Oldószermentes diszperziós ragasztó alkalmazásával készülnek. DIN EN ISO 105 B02 szabványnak megfelelően színtartók. A DIN EN ISO 105-X12 szabványnak megfelelően ellenállnak a súrlódásnak és dörzsölésnek.Használható a fólia kültéren?

A bátrabb kísérletező hajlamúak saját felelősségre kedvükre próbálkozhatnak, de a gyártó kifejezetten csak beltéri használatra javasolja az öntapadós fóliák/tapéták használatát.

 

Eltávolíthatom-e régi öntapadós fóliám/tapétám?

Igen a fólia/tapéta lehúzható a felületről. Az eltávolítás előtt javasolt a fóliát/tapétát felmelegíteni hajszárítóval, majd valamelyik szélétől, sarkától kezdve óvatosan lehúzni a felületről.

Az esetleges ragasztómaradék alkohol bázisú oldószerrel eltávolítható.

Keresés